Voetbalrivalen promoten Limburgse derby

Foto: SGN

Zaterdag staan Fortuna Sittard en VVV Venlo lijnrecht tegenover elkaar op het veld, maar in de aanloop naar het duel worden de handen ineen geslagen.

In samenwerking met James Robinson en Indepth Media, mediapartners van Fortuna Sittard, komen beide clubs gezamenlijk naar buiten met een promotiefilm voor de clash, die in de video bestempeld wordt tot ‘De strijd om Limburg’.

In de video staan Limburg, de twee speelsteden en beide Eredivisionisten centraal. Daarnaast komen er zes rasechte Limburgers terug in de promo. Bo Breukers, Jorrit Smeets en Clint Essers vertegenwoordigen Fortuna Sittard, terwijl Simon Janssen, Delano van Crooij en Roel Janssen namens VVV Venlo te zien zijn.

Voetbal verbindt

Jim Coumans, mede-eigenaar James Robinson: “Voetbal is strijd, maar verbindt tegelijkertijd. Dat was voor ons de reden om contact op te nemen met onze vrienden uit Venlo. Door de unieke samenwerking tussen Fortuna Sittard, James Robinson, Indepth Media en VVV Venlo zijn we tot deze promotievideo gekomen.”

Groter podium

Ook in Venlo is men blij met de samenwerking. “Wij vinden dat deze enige Limburgse Derby op het hoogste niveau een groter podium moet krijgen. Het is mooi dat we met deze unieke samenwerking vanuit beide clubs hier meer aandacht aan kunnen schenken”, aldus Sten Hoeijmakers namens de marketing en communicatie afdeling van VVV.

Fortuna Sittard en VVV Venlo kruisen zaterdag 26 oktober de degens. De wedstrijd begint om 19:45 uur in het Fortuna Sittard Stadion aan de Milaanstraat in Sittard.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties