Max Verstappen rijdt naar magistrale zege in Brazilië

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

De Formule 1 Grand Prix van Brazilië is vandaag op indrukwekkende wijze gewonnen door Max Verstappen.

Verstappen, die van pole position vertrok, zag zich na pitstops twee keer gedwongen om Lewis Hamilton in te halen. En dat gebeurde met de nodige ballen. Na een uitvalbeurt van Valtteri Bottas hergroepeerde het veld zich achter de safety car en mochten de op een ronde achterstand gezette coureurs de safetycar passeren. Zodra de safety car van de baan was (ronde 58) en Hamilton aanzette voor de resterende 12 rondes passeerde Verstappen hem in de eerst de beste bocht voor de tweede keer in de race om vervolgens de leiding niet meer af te geven.

In de 64e ronde haalde Vettel zijn Ferrariteamgenoot Leclerc in. Daarbij was er een touché en vielen beide Ferrari’s uit. Geen punten voor de beide Ferraricoureurs dus deze race en daardoor schuift Verstappen op naar de derde plek in de stand om het WK.

In de 69e ronde bepaalde Verstappen het moment van de herstart nadat de safety car van de baan is gegaan. Ook in die paar resterende rondes gebeurde er nog van alles. De op tweede positie rijdende Albon werd door Hamilton van de baan getikt toen de Brit Albon wilde inhalen. De Britse Thai in dienst van Red Bull zag daarmee zijn eerste podiumplek uit beeld verdwijnen. Toro Rossocoureur Pierre Gasly profiteerde van het incident en rukte op naar de tweede plek, waarbij hij kort voor de finish een laatste aanval van Lewis Hamilton wist te pareren. Hamilton eindigde als derde, maar mogelijk wordt die plek hem afgenomen vanwege het incident met Albon. In dat geval rukt Carlos Sainz met McLaren op naar de derde plek. De jury had direct na de finish nog geen oordeel geveld.

Over twee weken, op zondag 1 december, staat de laatste race van het seizoen op het programma. Die wordt verreden op het circuit Yas Marina in Abu Dhabi.

https://twitter.com/F1/status/1196142168131457024

Cookieinstellingen