Fortuna Sittard naar Rotterdam voor duel tegen Sparta

Foto: SGN

Fortuna Sittard speelt zaterdagavond de twintigste competitiewedstrijd van dit seizoen: een uitduel tegen Sparta Rotterdam.

Het team van coach Sjors Ultee maakte na de winterstop met de met 1-3 verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse een valse start. In het vanwege de mist gestaakte bekerduel tegen Feyenoord was er weer een ander Fortuna te zien, dat niet onderdeed voor de tegenstander.

Een goed resultaat tegen Sparta is meer dan welkom om uit de degradatiezone te blijven. Tegelijkertijd is dat – gezien de resultaten tot nu toe in uitwedstrijden – geen eenvoudige klus. Sparta staat momenteel op de elfde plek van de ranglijst en heeft 4 punten meer dan Fortuna Sittard.

Bij Sparta komt mogelijk de in de winterstop van Fortuna Sittard naar Rotterdam overgestapte verdediger Michael Pinto in actie. Pinto maakte afgelopen zondag in de slotfase van het eerste duel van zijn nieuwe werkgever – uit tegen Ajax – zijn eerste speelminuten.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Clint Essers, Branislav Ninaj, Wessel Dammers, George Cox, Felix Passlack, Tesfaldet Tekie, Jorrit Smeets, Amadou Ciss, Vitalie Damascan en Mark Diemers.

De wedstrijd begint om 20:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties