Fortuna Sittard huurt Carlos Faya van Academia Puerto Cabello

Foto: © Fortuna Sittard

Carlos Faya, jeugdinternational van Venezuela, traint al sinds de zomer mee met de selectie van Fortuna Sittard.

Nu hij 18 jaar oud is geworden kan Fortuna Sittard hem een contract aanbieden. De middenvelder wordt voor de duur van een half jaar gehuurd van het opleidingsteam van het in de hoogste Venezolaans divisie uitkomende Academia Puerto Cabello. Fortuna Sittard heeft in het huurcontract tevens een optie tot koop bedongen.

Technisch manager Sjoerd Ars is te spreken over de jonge speler. “Carlos is een hele fijne speler om mee te werken. Binnen de lijnen heeft hij het Zuid-Amerikaanse karakter, maar daarbuiten is het een hele sociale jongen. Nu hij speelgerechtigd is voor Fortuna Sittard, kan hij zich echt laten zien in de wedstrijden die hij in eerste instantie voor Jong Fortuna Sittard zal gaan spelen.”

Carlos, wegens zijn geringe lengte liefkozend ‘Carlito’ genoemd, is trots maar vooral ook heel dankbaar voor de kans die hij krijgt. “Ik heb ontzettend naar dit moment uitgekeken en ik heb hard gewerkt om dit contract te verdienen. Nu zal ik nog harder moeten werken om uiteindelijk het eerste team van Fortuna te halen, dat is mijn doel. Ik ben God, mijn familie, vrienden, maar ook alle mensen binnen Fortuna Sittard dankbaar voor de steun en hulp die ze mij geven. In het bijzonder natuurlijk de coaches en mijn teamgenoten.”

Verder werd vandaag bekend dat verdediger Cian Harries terugkeert naar Swansea City.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties