Melbourne sluit Formule 1-opening zonder publiek uit

Circuit Albert Park, Melbourne
Circuit Albert Park, Melbourne
Foto: Planet Labs, Inc. / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

De openingsrace van het Formule 1-seizoen gaat komende weekeinde gewoon door.

Er is, ondanks het coronavirus dat wereldwijd tot afgelastingen leidt van sportevenementen, ook geen sprake van dat toeschouwers niet welkom zijn. Dat zei Andrew Westacott maandag namens de lokale organisatie. De vierde wedstrijd uit de WK-reeks, in het Chinese Shanghai, is inmiddels geschrapt terwijl er in Bahrein op 22 maart zonder publiek wordt gereden.

Westacott wil daar niets van weten, gesterkt door het feit dat zondag nog 86.000 mensen de WK-finale van de cricketvariant Twenty20 voor vrouwen in Melbourne bezochten. “Uitgesloten dat we zonder publiek rijden”, zei Westacott tegen radiozender SEN. “We moeten verstandig met de situatie omgaan en de benodigde voorzorgsmaatregelen nemen.” De meeste Formule 1-teams komen uit Engeland aangereisd, maar Ferrari en AlphaTauri hebben hun basis in het zwaar getroffen Italië. “Het interessantst is de Italiaanse vracht. De auto’s zijn nu onderweg van het vliegveld naar hier. Het personeel verwachten we de komende 24 uur.”

Professor Brendan Murphy, hoofd medische zaken van de regering in Australië, ziet geen probleem in de Formule 1-race die zo’n 300.000 toeschouwers trekt. “Er is geen bewijs dat er hier een virus rondwaart. Ik maak me geen zorgen”, aldus Murphy.

Cookieinstellingen