Steven Rooks eerste gast in Veloshow wielerbaan Geleen

Foto: © Wielerbaan Geleen

Na de Koers op Rollen gaat Wielerbaan Geleen door met live-uitzendingen via Facebook. Nu niet met een ‘koers’, maar met de Veloshow.

De eerste aflevering van de Veloshow wordt dinsdagavond 5 mei live op Facebook gestreamd op de pagina van Wielerbaan Geleen.

Initiatiefnemer Michel van Dijke kwam op het idee toen hij bezig was met Koers op Rollen online. “Nu er geen wielerkoersen zijn kan er natuurlijk wel online over wielrennen worden gepraat,” aldus Van Dijke. Voormalig wielrenner Ad Wijnands (vanuit Maastricht) en Consul KNWU District Limburg Jack Theunissen (vanuit Hoensbroek), schuiven elke uitzending aan als tafelheren. Daarnaast is elke uitzending een andere wielerkenner online te gast. In de eerste aflevering is dat voormalig wielrenner Steven Rooks.

Rooks brak in 1983 in één klap door met een overwinning in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. Datzelfde jaar deed hij ook voor de eerste keer mee aan de Tour de France, maar reed hem niet uit. Een 25e plaats in 1985 en een 9e in 1986 volgden. “Terugkerende items in de Veloshow zijn Nieuws uit het peloton; De dag van Toen; Hier blikken we terug op een memorabel wielermoment; Het verzetje; Eén minuut maximaal sprinten op rollen; Sur Place en Hier staan we even stil bij een belangrijk fietsvoorwerp”.

Voor volgende uitzendingen wist Van Dijke ook al twee andere oud-wielergrootheden te strikken. Beiden werden een keer Nederlands Kampioen op de weg en beiden boekten diverse aansprekende overwinningen: Peter Winnen (onder meer vier etappezeges Tour de France, waaronder tweemaal op Alpe d’Huez) en Frans Maassen (onder meer Amstel Gold Race en een etappezege in de Tour de France).

De uitzending begint dinsdagavond om 19:35 uur en duurt tot 20:10 uur.

Cookieinstellingen