Emil Hansson derde versterking voor Fortuna Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Emil Hansson sluit zich na de zomerstop aan bij Fortuna Sittard. De 21-jarige Noorse Zweed – hij heeft een dubbele nationaliteit – wordt overgenomen van het Duitse Hannover 96.

Hansson tekent voor vier seizoenen bij Fortuna Sittard. De aanvaller, die momenteel nog in Noorwegen verblijft, zal na aankomst in Nederland de laatste onderdelen van de medische keuring doorlopen.

Hansson speelde in de jeugd van Kalmar en SK Brann en maakte in 2015 de overstap naar Feyenoord. Op huurbasis bij RKC Waalwijk maakte Nederland pas echt kennis met de creativiteit van de rechtspoot. In 54 wedstrijden voor de Brabanders scoorde de jeugdinternational van Zweden veertien doelpunten en verzorgde hij twaalf assists.

De kersverse aanwinst is blij met zijn terugkeer op de Nederlandse velden. “Ik heb het altijd enorm naar mijn zin gehad in Nederland en ik ben Fortuna Sittard dankbaar dat ik de kans krijg om terug te keren in de Eredivisie,” aldus Hansson. “Het is een club met mooie ambities. Daar wil ik graag onderdeel van uitmaken. In deze fase van mijn carrière moet ik mezelf blijven ontwikkelen en die kans krijg ik bij Fortuna Sittard. Ik geloof erin dat hard werken wordt beloond, dus ik kan niet wachten om te beginnen.”

“Dit is een geweldige transfer voor Fortuna Sittard,” steekt technisch manager Sjors Ultee van wal. “Met Emil halen we een creatieve buitenspeler binnen die, ondanks zijn jonge leeftijd, al veel vlieguren heeft gemaakt in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. We zijn er van overtuigd dat zijn komst veel kwaliteit toevoegt aan de selectie. Als je zo’n speler dan voor vier jaar kan vastleggen is dat een krachtig signaal vanuit de club, ook naar de buitenwereld toe.”

Na verdediger Roel Janssen en doelman Yanick van Osch is Hansson de derde versterking die de club uit Sittard-Geleen officieel bekend maakt.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen