Verstappen draagt podiumplek op aan zijn mecaniciens

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft zijn tweede plaats in de Grand Prix van Hongarije opgedragen aan zijn mecaniciens.

In de vrije trainingen en in de kwalificatierace liep het dit weekend allesbehalve lekker. Waar Verstappen vorig seizoen in Hongarije de eerste pole position van zijn carrière pakte moest hij zich ditmaal tevreden stellen met een zevende startplek en moest hij behalve de Mercedescoureurs ook die van Racing Point Mercedes en Ferrari voor zich dulden.

Toen de Red Bull coureur nota bene in de out lap vanuit de pits naar de startgrid onderweg was, dus nog voordat de race was gestart, en vervolgens nogal ongelukkig in bocht 12 de baan afschoot om in de bandenmuur te eindigen leek het er immers op dat de race al voorbij was voordat hij was begonnen.

Maar het team van Red Bull presteerde het om binnen een kwartier een reparatie uit te voeren die normaliter anderhalf uur in beslag zou hebben genomen: de stuurstang en een spoorstang werden vervangen en vervolgens werd een nieuwe neus gemonteerd. Luttele seconden voor tijd was de RB16 weer startklaar. Verstappen kende daarop een ijzersterke start, waarin hij na de eerste bocht wist op te rukken naar de derde plek en vervolgens na een pitstop van Lance Stroll opschoof naar plek twee. Vervolgens reed hij een zeer degelijke race om als tweede achter de ongenaakbare Lewis Hamilton te finishen, met de hete adem van Valtteri Bottas in zijn nek. Driver of the day, from zero to hero, met dank aan zijn team.

Komend weekend is er geen F1-race. Dat komt Red Bull goed uit, want het team heeft nogal wat huiswerk te doen. De eerstvolgende race wordt op 2 augustus gereden op het circuit van Silverstone in Groot-Brittannië. Een week later wordt op datzelfde circuit opnieuw een Grand Prix gereden en op 16 augustus staat op het Circuit de Catalunya in Barcelona de Grand Prix van Spanje op de kalender.

Cookieinstellingen