Max Verstappen noteert 14e tijd tijdens tweede vrije training Silverstone

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Snelste coureur tijdens de tweede vrije training voor de zondag te verrijden Grote Prijs van Groot-Brittannië was vanmiddag Lance Stroll.

De coureur van Racing Point Mercedes bleef Alexander Albon, teamgenoot van Max Verstappen, met 0,09 seconde voor. De derde tijd werd neergezet door Valtteri Bottas voor Mercedes, vierde werd Charles Leclerc. En opnieuw waren er problemen met de Ferrari van Sebastian Vettel. Hij kwam amper aan rijden toe en moest zich tevreden stellen met de 18e tijd.

Max Verstappen kwam ditmaal niet verder dan de 14e tijd. Hij werd in zijn snelle ronde gehinderd door de Haas van Romain Grosjean en moest daardoor van het gas af. Albon kende ondanks de tweede tijd geen goede training, want halverwege de tweede training crashte hij fors en zat zijn training erop.

https://twitter.com/F1/status/1289211608955150336

Zaterdag wordt van 12:00 tot 13:00 uur de laatste vrije training gereden. Om 15:00 uur start vervolgens de kwalificatierace en mag Max Verstappen proberen om zijn prestatie van vorig jaar – een pole position – te evenaren. Of dat haalbaar is, is op dit moment moeilijk in te schatten.

Reacties