Verstappen derde in eerste vrije training voor Grand Prix van Spanje

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Het Formule 1 circus is neergestreken op het Circuit de Catalunya bij Barcelona, waar zondag de Grand Prix van Spanje wordt verreden.

Max Verstappen heeft de eerste vrije training afgesloten met de derde tijd, 0,939 seconde langzamer dan Valtteri Bottas. De Fin reed met zijn Mercedes de snelste rondetijd – 1:16.785 – en was daarmee 0,039 tel sneller dat zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Charles Leclerc noteerde met zijn Ferrari de vierde tijd en was 0,246 seconde langzamer dan Max Verstappen. Sebastian Vettel reed de vijfde tijd en was met 0,011 seconde achterstand amper trager dan Leclerc.

De voor Racing Point Mercedes rijdende coureur Sergio Peréz was ook weer van de partij en noteerde op medium-banden de zevende tijd, 0,135 seconde sneller dan Verstappen’s teamgenoot Alexander Albon op de softs. Vanwege een positieve uitslag van een coronatest werd de Mexicaan de afgelopen twee weken vervangen door de Duitser Nico Hülkenberg. De testuitslagen van Pérez zijn inmiddels weer negatief en dus mag hij weer racen.

Cookieinstellingen