Terugblik wielerwedstrijden op Tom Dumoulin Bike Park in Sittard

Afgelopen weekend werd op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard een wielerweekend met wedstrijden in verschillende disciplines en categorieën gehouden.

Op zaterdag waren er onder meer mountainbikewedstrijden voor de jeugd, een handbikewedstrijd van Adelante, een wedstrijd voor sponsors en twee nationale wegwedstrijden: een over 60 kilometer voor mannen (elite, belofte, professional-B, sportklasse en amateur) en een voor vrouwen (elite, belofte, professional-A, professional-B en amateur).

Landgravenaar Stijn Daemen, die daags tevoren in Drenthe Nederlands Kampioen bij de beloften was geworden, werd voor aanvang van de nationale wegwedstrijd, die geheel op het Tom Dumoulin Bike Park werd afgewerkt, gehuldigde met een bloemetje. Diezelfde beloftenrenner wist de wegwedstrijd net niet te winnen, daarvoor kwam hij anderhalve banddikte tekort. Jasper de Laat was hem in de sprint net te rap af. Jordan Habets eindigde als derde.

Leonie Bos pakte de zege bij de vrouwen. Tweede werd Mischa Bredewold en haar teamgenote Pien Limpens pakte de derde tree van het podium.

Op zondag waren er wedstrijden voor jongens en meisjes in de jeugdcategorieën 1 tot en met 7, nieuwelingen en junioren.

Lars Rouffaer won de nationale wedstrijd bij de junioren. Tweede werd Roan Konings en Arne Baers werd derde. Bij de vrouwen was Sophie van Royen de beste in een tijd van 35:52. Zij reed zowat de hele wedstrijd solo voor het peloton uit en bouwde haar voorsprong op nummer twee Willemijn Prins uit naar een halve minuut. Daarachter was Sanne van Heel de snelste van het om de derde plek sprintende peloton.

Sophie van Royen solo naar de streep bij de vrouwen junioren

Bij de nieuwelingen won Marvin Peter, voor Tyson Borremans en Bram van Eijsden. Bij de vrouwen won Babette van der Wolf de sprint van een kopgroep van drie en gaf daarbij Nienke Vink en Anna van der Meiden het nakijken.

Kopgroep bij de vrouwen junioren
Cookieinstellingen