Nazomer op wielerbaan in teken van waanzinnige wielerweken

<em>Luchtfoto Glanerbrook augustus 2020</em>
Luchtfoto Glanerbrook augustus 2020
Foto: © Wielerbaan Geleen

Na drie weken zomerstop pakt wielerbaan Geleen vanaf vandaag de draad weer op met de trainingswedstrijden van de Glana Velo Cup competitie.

Ook de fietsvaardigheidstrainingen voor de jeugd gaan weer beginnen.

Op donderdag 27 augustus, kort voor aanvang van de Tour de France, beginnen de Waanzinnige Wielerweken met de Grote Prijs Fred Rompelberg. Wethouder Ton Raven (o.a. sport) geeft daarvoor om 19:15 uur het startschot.

Wielerbaan Geleen organiseert de Waanzinnige Wielerweken elk jaar tijdens de Tour de France. Vanwege de coronacrisis werd de Tour de France verplaatst en daarmee schoven ook de Waanzinnige Wielerweken op.

Tijdens de Waanzinnige Wielerweken zijn er diverse koersen: Omloop Nelissen, Driedaagse Jan Nolten Trofee, Strouken Koppeltijdrit en twee uurrecords in de categorie 40- en 80+.

Kinderen gaan op woensdagmiddag 16 september een kijkje nemen en zelf aan een fiets sleutelen bij circulaire fietsenmaker Herman Hammer van Cycle Hub. De grote finale van de Glana-Velo Cup is op zaterdag 19 september tijdens de Kluizenaarsronde. Aansluitend worden de vele prijzen, medailles en wisseltrofeeën uitgereikt.

Wielerbaan Geleen organiseert dit jaar ook een eigen TourToto. Iedereen kan hier aan mee doen. Kortom, er wordt tijdens de Ronde van Frankrijk van alles georganiseerd op het gebied van fietsen in Sittard-Geleen.

Waanzinnige Wielerweken

Cookieinstellingen