Demi Schuurs met Kveta Peschke in halve finale

<em>Demi Schuurs</em>
Demi Schuurs

Tennisster Demi Schuurs en Kveta Peschke hebben de halve finale in het vrouwendubbel van het WTA-toernooi van Cincinnati bereikt.

Het toernooi van Cincinnati wordt vanwege corona gespeeld in New York. Schuurs en Peschke waren in de kwartfinale te sterk voor het Australische duo Ellen Perez en Storm Sanders: 6-4 6-2.

In de halve finale treft het als derde geplaatste koppel het Tsjechisch-Sloveense duo Lucie Hradecka en Andreja Klepac. Zij stroomden zonder te spelen door van de kwart finale naar de halve finales.

Schuurs speelde begin dit jaar vier toernooien samen met haar Tsjechische dubbelpartner Peschke, maar sinds de coronapandemie niet meer. Het duo bereidt zich met het toernooi van Cincinnati voor op de US Open, die op dezelfde locatie maandag van start gaat.

Overigens ligt het toernooi vandaag stil uit protest tegen raciale ongelijkheid en sociale onrechtvaardigheid in de Verenigde Staten. Vrijdag wordt het toernooi hervat.

Aanleiding voor het protest is het neerschieten van Jacob Blake in Wisconsin, die afgelopen zondag door een politieagent van dichtbij in zijn rug werd geschoten. Het leidde tot een nieuwe golf aan protesten in de VS tegen politiegeweld tegen zwarte mensen. Eerder dit jaar gebeurde dat ook al na de dood van George Floyd.

Cookieinstellingen