Tweede etappe Tour de France gewonnen door Julian Alaphilippe

Foto: screenshot NOS

De tweede etappe van de Tour de France 2020 was een pittige 186 kilometer lange bergrit met start en finish in Nice.

Het peloton kende aan de start vandaag drie renners minder dan gisteren: de Duitser John Degenkolb, de Belg Philippe Gilbert en de Spanjaard Rafael Valls liepen tijdens de talrijke valpartijen in de eerste etappe blessures op die verdere deelname aan de Tour onmogelijk maakten. Wout Poels ging vandaag – ondanks een gisteren opgelopen gebroken rib – wel van start.

Een groepje renners ontsnapte al vroeg in de etappe, maar werd 40 kilometer voor de finish weer opgeslokt door het peloton.

In die laatste 40 kilometers werd er weliswaar erg hard gereden, maar écht gekoerst werd er pas vanaf het laatste beklimminkje van de dag. Alaphilippe en Hirschi sprongen weg en kregen vervolgens gezelschap van Adam Yates. Dumoulin kwam ten val, maar kon weer aansluiten bij het peloton.

De drie vluchters wisten uit de greep van het peloton te blijven, verdeelden de bonificatieseconden op de top van de Col des Quatre Chemins en maken verder onderling uit wie de etappe wint.

Alaphilippe houdt het hoofd het langste koel en wint voor Hirschi en Yates. De Fransman pakt daarmee de leiding in het algemeen klassement. Het peloton komt een tel later over de finish.

Maandag staat een vlakke etappe op het programma. Het peloton rijdt dan van Nice naar Sisteron. Het parcours is 198 kilometer lang.

Cookieinstellingen