Gemeentelijke felicitaties voor rolstoeltennisser Sam Schröder

Foto: © Gemeente Sittard-Geleen

Het gemeentebestuur van Sittard-Geleen heeft rolstoeltennisser Sam Schröder op zijn 21ste verjaardag in het zonnetje gezet voor zijn prestaties op de US Open.

De uit Geleen afkomstige Schröder kreeg van burgemeester Hans Verheijen en sportwethouder Ton Raven naast een verjaardagstaart ook een cheque vanwege de winst van de US Open op 13 september jl. op het onderdeel enkelspel Quad.

Sam Schröder is na Robin Ammerlaan (2002) de tweede Nederlander die de US Open (enkelspel mannen) wint en de derde Nederlandse rolstoeltennisser die een Grand Slam wint (Maikel Scheffers is de andere). “Een bijzondere prestatie, die onze waardering verdient,” memoreerde burgemeester Verheijen. Wethouder Ton Raven vulde aan dat de gemeente niet alleen onder de indruk is van die prestatie, maar ook van het doorzettingsvermogen van Schröder. Immers, naast zijn lichamelijke handicap (hij is geboren met gespleten hand/split voet syndroom) is hij ook hersteld van de in 2017 geconstateerde darmkanker.

Inmiddels maakt Schröder zich op voor een nieuw Grand Slam toernooi, de Franse Open Kampioenschappen op Roland Garros. Daarnaast is het de bedoeling dat de Geleendenaar in 2021 gaat deelnemen aan de Paralympische Spelen in Tokio. De cheque die hij namens het gemeentebestuur mocht ontvangen, is bedoeld als bijdrage voor ‘the road to Tokyo’.

Bij de foto: Sam Schröder toont trots de beker die hij gewonnen heeft bij de US Open. Vlnr: Sam Schröder, wethouder Ton Raven, burgemeester Hans Verheijen.

Cookieinstellingen