Kembit-Lions speelt vanavond geen uitwedstrijd tegen Visé

Foto: Armin Kuebelbeck [CC-BY-SA-3.0] via Wikimedia Commons

Kembit-Lions reist vandaag niet naar het Belgische Visé. Het uitduel in de BeNeLeague wordt verplaatst naar een latere datum.

“Als gevolg van de toename van het aantal besmettingen in de regio Nederlands Limburg en met name de gemeente Sittard-Geleen, heeft het bestuur van Tophandbal Zuid-Limburg in samenspraak met spelers en staf besloten om de wedstrijd van zaterdag 10 oktober uit tegen Visé te verplaatsen naar een ander tijdstip,” zo meldt de club vandaag in een persbericht.

Op dit moment is er nog niemand in het team besmet met het coronavirus, maar wel ervaren spelers besmettingen in de nabije familiekring. Veel spelers hebben naast het handbal een baan of een studie en willen uiteraard voorkomen dat die ten gevolge van een het bij het uitoefenen van hun hobby opgelopen besmetting in het gedrang komt.

De verenigingen in de Nederlandse Eredivisie hebben donderdag 8 oktober gezamenlijk en unaniem besloten om de wedstrijden van dit weekeinde te verplaatsen en de ontwikkelingen van de pandemie af te wachten. Naast de Eredivisie-verenigingen hebben ook een aantal clubs binnen de BENE-League zeer recent een of meerdere quarantaine periodes achter de rug. Gezien deze feiten heeft Tophandbal Zuid-Limburg besloten om deze wedstrijd op 10 oktober in Visé niet te spelen.

Ook de handbalderby tussen Geonius/V&L en BFC in de eredivisie vrouwen die vanavond in Laco Glanerbrook gespeeld zou worden is afgeblazen.

Reacties