Fortuna Sittard wil ook RKC Waalwijk aan de zegekar binden

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Na drie wedstrijden op rij ongeslagen te zijn – twee overwinningen en een gelijkspel – gaat Fortuna Sittard vanavond ook tegen RKC Waalwijk voor de volle winst.

Het vertrouwen binnen de tot voor kort ernstig kwakkelende ploeg is gegroeid na overwinningen op Willem II en Heracles en een gelijkspel in Utrecht.

Vandaag kan het team van coach Sjors Ultee zichzelf en de geelgroene aanhang een fijn slot van 2020 cadeau doen. Maar dan moet er wel opnieuw gewonnen worden, ditmaal in eigen stadion en met RKC Waalwijk als opponent. Winst zou een stevige stap vooruit en wat extra gemoedsrust betekenen. Maar dat geldt evenzeer voor RKC, dat twee punten meer heeft verzameld dan Fortuna Sittard en één plek hoger op de ranglijst staat.

RKC speelt overigens stukken beter dan vorig seizoen en is als tegenstander niet te onderschatten. Met Finn Stokkers en Vitalie Damascan hebben de Waalwijkers bovendien twee in Sittard bekende spitsen in huis. Stokkers scoorde dit seizoen al vier keer voor zijn ploeg, Damascan was tot dusverre twee keer trefzeker. De Moldaviër boog vorig seizoen met twee treffers een 1-2 achterstand van zijn toenmalige club Fortuna Sittard om in een 3-2 voorsprong en overwinning op RKC.

Het duel tussen de nummers 13 en 14 van de ranglijst begint vanmiddag op het ongebruikelijke tijdstip van 16:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Marc Nagetegaal.

Fortuna Sittard treedt vermoedelijk aan in de volgende opstelling: Yanick van Osch, Lazaros Rota, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Ben Rienstra, Tesfaldet Tekie, Zian Flemming, Mats Seuntjens, Lisandro Semedo en Sebastian Polter.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen