Griekse aanvaller vijfde versterking Fortuna Sittard

Foto: © Fortuna Sittard

Fortuna Sittard zag gisteren – de laatste dag van de wintertransferperiode – niet alleen Jorrit Smeets en Djibril Dianessy naar elders vertrekken, maar trok zelf nog een aanvaller aan.

Het gaat om de 20-jarige Griek Dimitrios Emmanouilidis, afkomstig van het Griekse Panathinaikos dat hem de rest van dit seizoen verhuurt aan Fortuna Sittard. In het huurcontract is een optie tot koop overengekomen.

Emmanouilidis over zijn overstap: “Ik ben blij dat de transfer is afgerond en kijk uit naar het ontmoeten van mijn nieuwe teamgenoten. Fortuna Sittard staat er goed voor en ik wil graag mijn steen bijdragen aan de goede resultaten. Daarnaast hoop ik me als speler te ontwikkelen in de Eredivisie.” De nieuwkomer heeft in ieder geval geen problemen met het regenachtige weer. “Ik vind het Nederlandse weer prachtig, dit is ideaal voetbalweer.”

De transfermarkt is inmiddels verstreken. “We hebben op de valreep nog een buitenkans binnengehaald,” aldus technisch manager Sjoerd Ars. “We volgden Dimitrios al sinds de zomer van 2020, maar zijn club wou hem tot nu toe niet laten gaan. Nu hadden we die kans wel. Met Dimitrios halen we een speler met een enorme drive binnen, die op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten kan.”

Emmanouilidis debuteerde in 2017 voor de Griekse grootmacht en kwam in zijn eerste periode tot twaalf wedstrijden. In het seizoen 2019/2020 verliet de jeugdinternational de club op huurbasis om vlieguren te maken bij Panionios Athen. In totaal speelde Emmanouilidis 36 wedstrijden op het hoogste niveau in Griekenland.

Emmanouilidis is de vijfde speler die tijdens de winter de stap naar Fortuna Sittard heeft gezet. Eerder deden dat al Mickaël Tirpan, Thibaud Verlinden, Leroy George en Dario van den Buijs. Behalve dezevijf aanwinsten zijn er ook vijf spelers vertrokken: Smeets (Alemere City) en Dianessy (MVV Maastricht) vertrokken ook Jaroslaw Jach (naar Polen) en Branislav Ninaj (naar Roemenië) naar een andere club en werd Adnan Ugur verhuurd aan FC Dordrecht.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties