Fortuna Sittard verliest nipt in Alkmaar

Fortuna Sittard is er vanavond in Alkmaar niet in geslaagd om punten te pakken tegen AZ.

De Alkmaarders zetten Fortuna Sittard de eerste vijftien minuten stevig onder druk, maar kwamen daarbij niet tot grote kansen. Fortuna Sittard kreeg vervolgens wat meer lucht en bleef eigenlijk de rest van de eerste helft redelijk eenvoudig overeind. Toch kwam AZ op voorsprong. Doelman Yanick van Osch schatte een diepe bal op Karlsson niet goed in en werkte de aanvaller onderuit in een poging om de bal te onderscheppen. Dat betekende een gele kaart voor de doelman en een penalty voor AZ, die werd benut door Gudmundsson. Fortuna Sittard slaagde er aanvallend amper in om serieus gevaar te stichten voor het AZ-doel.

De tweede helt was nog geen vijf minuten onderweg toen de diep gestuurde Sebastian Polter werd gevloerd door Leeuwin. Dat betekende rood voor de AZ-verdediger. Vanaf dat moment was het AZ dat continu onder druk stond. Doelman Bizot voorkwam met een aantal goede reddingen dat Fortuna Sittard de gelijkmaker kon aantekenen. Maar echt grote kansen wist Fortuna Sittard, ondanks dat het AZ bijna de hele tweede helft stevig onder druk zette, nou ook weer niet te creëren. AZ wist de nul te houden en trok zo de 1-0 over de streep.

Omdat Sparta gisteren met 3-0 wist te winnen van Vitesse en Heracles gelijkspeelde tegen FC Twente. Heeft Fortuna Sittard nu een achterstand van drie punten op de begeerde achtste plek, die recht geeft op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

Fortuna Sittard begon het duel in Alkmaar in de volgende opstelling: Yanick van Osch, Lazaros Rota (70’ Emil Hansson), Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie (82 Dimitrios Emmanouilidis), Ben Rienstra, Zian Flemming, Lisandro Semedo, Sebastian Polter en Mats Seuntjens.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf. Die trok geel voor Yanick van Osch van Fortuna Sittard en voor Aboukhlal, Bizot en Midtsjø van AZ.

Aanstaande donderdag speelt Fortuna Sittard om 14:30 uur thuis tegen Vitesse. Het is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.