Daniel Martin wint zeventiende Giro-etappe naar Sega die Ala

Foto: screenshot

De laatste en beslissende week van de Giro d’Italia 2021 is vandaag begonnen met een pittige 193 kilometer lange bergrit.

De rit van Canazei naar Sega di Ala kende in het derde en laatste part twee zware beklimmingen, waarbij de laatste beklimming naar de finish leidde. Daar kwam de Ierse renner Daniel Martin als eerste over de finish, op 13 seconden gevolgd door de Portugees Joao Almeida. De Brit Simon Yates pakte de derde plaats op 30 tellen van de winnaar.

Klassementsleider Egan Bernal had het zwaar in de laatste fase van de rit. Hij kon uiteindelijk de venijnig versnellende Simon Yates niet volgen en moest toezien hoe zijn concurrent in het algemeen klassement 53 seconden afknabbelde van zijn voorsprong.

De Colombiaan Egan Bernal blijft aan de leiding van het algemeen klassement, op 2 minuten en 21 seconden gevolgd door de Italiaan Damiano Caruso. Simon Yates staat derde op 3 minuten en 23 seconden achterstand. Met nog vier etappes voor de boeg – een vlakke rit, twee stevige bergetappes en een afsluitende tijdrit – kan het in de top van het klassement nog alle kanten op.

Donderdag staat met de 231 kilometers tellende etappe de langste dagrit van de Giro op het programma. Het peloton gaat rond 11:30 uur van start in Rovereto en arriveert naar verwachting rond 17:17 uur in Stradella. Het parcours is grotendeels vlak met enkel aan het slot van de etappe een reeks korte klimmetjes. Of het een massasprint wordt valt nog te bezien, want na ruim twee weken koers zal een lange vlakke rit daags na een bergetappe ook geen lichte opgave zijn, nu de vermoeidheid in de benen begint te sluipen. Het zou zo maar kunnen zijn dat een renner zijn vlucht uit het peloton tot de meet weet te consolideren.

Cookieinstellingen