Seizoen betaald voetbal 2021/2022 start op 6 augustus

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De betaald voetbalcompetities zitten er sinds zondag helemaal op, maar het wordt ditmaal geen lange voetballoze zomer, want over ruim twee weken gaat het EK voor landenteams van start.

Het EK begint op 11 juni in Rome met de wedstrijd Turkije-Italië. Nederland speelt op 13 juni in groep C in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam tegen Oekraïne zijn eerste EK-duel. De finale van het EK wordt op zondag 11 juli gespeeld in het Wembley Stadium in Londen.

Daarna is er voor de WK-gangers weinig tijd voor een vakantie, want nog geen maand na afloop van het EK staat op 8 augustus de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal tussen Ajax en Feijenoord op het programma. Twee dagen eerder, op vrijdag 6 augustus, wordt de eerste speelronde van de nieuwe competitie in de Keuken Kampioen Divisie afgewerkt en op 15 augustus begint de nieuwe competitie in de Eredivisie.

De spelers van Fortuna Sittard beginnen op 1 juli met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

In het komende Eredivisieseizoen worden 3 van de 34 wedstrijden midweeks afgewerkt. De laatste wedstrijd van het seizoen wordt gespeeld op 15 mei 2022. In de Keuken Kampioen Divisie kunnen alle 38 speelrondes op vrijdagavond worden afgewerkt. Een uitzondering wordt gemaakt voor clubs die niet willen spelen tijdens interlandweken. De competitie eindigt op 6 mei.

De winterstop in de Eredivisie duurt van vrijdag 24 december 2021 tot en met donderdag 13 januari 2022. In de Keuken Kampioen Divisie duurt de winterstop van dinsdag 21 december 2021 tot en met donderdag 6 januari 2022.

Cookieinstellingen