Primoz Roglic wint elfde etappe van Ronde van Spanje

Foto: screenshot

Met de Noor Odd Christian Eiking in de rode leiderstrui vertrok het peloton vandaag in Antequera voor een 134 kilometer lange rit naar Valdepeñas de Jáen.

En ook na vandaag behoudt de Noor de rode trui. Net als gisteren was de rit vandaag een etappe over heuvelachtig terrein, met als finish een korte maar veneinig steile klim tegen de ‘Muro de Valdepeñas de Jáen’ met stijgingspercentages tot 30%.

Daar bleek de Sloveen Primoz Roglic uiteindelijk toch de beste benen te hebben vandaag. Kort voor de finish stak hij vluchter Magnus Cort voorbij. De etappe was zo’n 200 meter te lang voor de Deen. Tweede werd de Spanjaard Enric Mas op 3 tellen achter Roglic, de Colombiaan Miguel Ángel López kwam als derde over de finish.

In het algemeen klassement gaat de Noor Odd Christian Eiking na de elfde etappe nog steeds aan de leiding. Tweede is de Fransman Guillaume Martin op 58 seconden, Primoz Roglic is derde op 1 minuut en 56 seconden.

De twaalfde etappe voert donderdag andermaal over een glooiend parcours. De rit start in Jáen en finisht 175 kilometer verderop in Córdoba.

Reacties