Miguel Ángel López wint laatste bergrit Vuelta 2021 – Roglic blijft aan kop

<em>López finisht haast onzichtbaar in de wolken</em>
López finisht haast onzichtbaar in de wolken
Foto: screenshot

De vandaag verreden achttiende etappe van de Ronde van Spanje was de laatste zware bergrit van de editie van 2021. Winnaar werd de Colombiaan Miguel Ángel López.

De rit vertrok vanuit Salas om na 162,6 zware kilometers met onderweg twee beklimmingen van de eerste categorie, één van de tweede categorie en een slotklim van de buitencategorie finishte in Gamoniteiro.

Daar kwam López solo als eerste binnen, op 14 seconden gevolgd door rodetruidrager Roglic en daar zes tellen achter de Spanjaard Enric Mas.

In het algemeen klassement behoudt Primoz Roglic de leiding. Hij heeft een voorsprong van 2 minuten en 30 seconden op de Spanjaard Enric Mas en 2 minuten en 53 seconden op nummer 3 Miguel Ángel López.

De laatste drie etappes zijn vrijdag een vlakke rit van Tapia de Casariego naar Monforte de Lemos, zaterdag een heuvelachtige rit van Sanxenxo naar Castro de Herville en zondag sluit een tijdrit van Padrón naar Santiago de Compostella de Vuelta a España af.

De negentiende etappe van de Vuelta is een 191,2 kilometer lange als ‘vlak’ bestempelde rit van Tapia naar Monforte de Lemos. De tweede helft van het parcours lijkt ideaal voor de sprinters, maar het is maar de vraag of de animo voor een massasprint in de laatste week van de Vuelta na twee loodzware bergetappes en een behoorlijk pittige eerste etappehelft daar nog groot genoeg voor is.

Cookieinstellingen