Charles Leclerc van pole naar winst in Melbourne

Charles Leclerc reed vandaag een uitstekende race op circuit Albert Park in het Australische Melbourne.

De Monegask startte met zijn Ferrari vanaf pole en reed onbedreigd naar een verdiende overwinning. Zijn teamgenoot Carlos Sainz belandde in de tweede ronde in de grindbak en dat betekende einde race.

Max Verstappen kon ditmaal geen serieuze bedreiging vormen en viel bovendien met motorische problemen uit in de 39e ronde. Leclerc bouwde, mede door het rijden van de snelste raceronde, zijn voorsprong op Max Verstappen met 26 punten uit en leidt het klassement in het WK nu met 71 punten, 46 punten meer dan Verstappen, die is gezakt naar de zesde plek van de ranglijst.

Sergio Perez reed een degelijke race en pakte met zijn Red Bull de tweede plek, voor Mercedescoureur George Russell, die als derde finishte voor zijn teamgenoot Lewis Hamilton.