Verstappen eerste Nederlandse sportman die ‘sport-Oscar’ wint

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen is geëerd met de ‘Oscar van de sport’. Hij is de eerste Nederlandse sportman die deze prestigieuze prijs wint.

De Nederlander werd uitgeroepen tot Sportman van het Jaar bij de uitreiking van de zogeheten Laureus Awards in Sevilla.

De 24-jarige Verstappen kreeg de ‘Oscar’ voor zijn wereldtitel in de Formule 1. Hij kroonde zich vorig jaar tot kampioen door de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi te winnen. Hij haalde in de allerlaatste ronde zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton in.

Verstappen had in zijn categorie concurrentie van de Amerikaanse zwemmer Caeleb Dressel, de Keniaanse atleet Eliud Kipchoge, de Servische tennisser Novak Djokovic, de Poolse voetballer Robert Lewandowski en American-footballlegende Tom Brady. Vorig jaar ging de prijs naar de Spaanse tennisser Rafael Nadal.

Verstappen is de vierde Formule 1-coureur die de Oscar voor beste sportman krijgt. Zijn huidige rivaal Hamilton, Michael Schumacher en Sebastian Vettel gingen hem voor. “Ik dank iedereen van de Laureus Academy die op mij heeft gestemd, maar het gaat niet alleen om mij. Er staat een heel team achter me dat keihard werkt om twee auto’s te laten presteren en mij de kans gaf het kampioenschap te winnen”, zei Verstappen in een eerder opgenomen reactie. De Limburger won zondag ook op superieure wijze de Grote Prijs van Emilia-Romagna.

Cookieinstellingen