Fortuna Sittard speelt drie oefenduels op terrein Eindse Boys

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Voetballiefhebbers komen binnenkort aan hun trekken, Fortuna Sittard gaat drie oefenwedstrijden spelen op Sportpark op de Hooven van Eindse Boys.

Op zaterdag 2 juli speelt de club om 14:00 uur tegen Viktoria Köln uit de derde Bundesliga en op woensdag 6 juli om 18:00 uur is niemand minder dan Bundesligaclub VFL Bochum te gast in Nederweert-Eind. Een week later, op woensdag 13 juli, is de Belgische eersteklasser Excelsior Virton de tegenstander.

Fortuna Sittard week in de voorbereiding op het seizoen 2021-2022 voor het eerst uit naar het complex van RKVV Eindse Boys. De kwaliteit van de grasmat is dusdanig goed bevallen, dat de club besloten heeft ook dit seizoen neer te strijken in Nederweert-Eind. De club is hiertoe genoodzaakt in verband met de werkzaamheden aan de eigen velden.

Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft zijn eerste versterking binnen, men is erin geslaagd de Turkse topspeler Burak Yilmaz voor 5 jaar vast te leggen. De club stelt alles in het werk om de selectie te versterken en onderhandelt met diverse spelers. Daarnaast is de club in gesprek met Dimitrios Siovas en stelt men alles in het werk om Mats Seuntjens binnen boord te houden. Op de eerste speeldag staat de thuiswedstrijd tegen Ajax op het programma.

VFL Bochum

De Ruhrpottclub van cheftrainer Thomas Reis presteerde afgelopen seizoen prima in de Bundesliga. Zijn team eindigde op een verdienstelijke 13e plaats, de 4-2 winst op Bayern München was ongetwijfeld het hoogtepunt van het seizoen. Traditionsverein VfL Bochum heeft inmiddels diverse internationals in haar gelederen en wil graag een vaste waarde worden in de Bundesliga. Een prima uitdaging voor Fortuna Sittard. VfL Bochum start het seizoen tegen Mainz.

Viktoria Köln

De Keulse club speelt in de derde Bundesliga en is een echte volksclub met een grote en trouwe aanhang. De vereniging doet er alles aan om een goede voorbereiding te hebben, want op 31 augustus staat er een hoogtepunt voor Viktoria Köln op het programma. Dan ontvangt de vereniging Bayern München in de eerste ronde van de DFB-Pokal.

Excelsior Virton

Op 13 juli is de Belgische Royal Excelsior Virton de tegenstander van Fortuna Sittard. De club is afkomstig uit Virton in het uiterste zuiden van de provincie Luxemburg en komt uit in de Challenger Pro League, het tweede niveau in België.

De wedstrijden vinden plaats op Sportpark Op de Hooven in Nederweert-Eind. Aanvang wedstijd tegen Viktoria Köln op 2 juli om 14:00 uur, de wedstrijd tegen VfL Bochum op 6 juli en die tegen Excelsior Virton op 13 juli begint om 18:00 uur. De entree is 5 euro, kinderen tot en met 12 jaar mogen de wedstrijd gratis bezoeken. Uiteraard is de kantine geopend.

Mensen uit de regio worden verzocht om met de fiets te komen, want er is slechts beperkt parkeergelegenheid voor auto’s.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen