Charles Leclerc wint Grand Prix van Oostenrijk

Ferraririjder Charles Leclerc heeft op de Red Bull Ring in Spielberg de Grand Prix van Oostenrijk op zijn naam geschreven.

Vandaag stond de coureur uit Monaco voor het eerst sinds 5 races weer op het podium en won hij na 8 races weer eens een Grand Prix.

Max Verstappen vertrok van pole, maar had na een tiental ronden al door dat Ferrari vandaag de snellere auto had. Verstappen zej na de sprintrace op zaterdag al dat hij een zware wedstrijd verwachtte. Na de race gaf hij aan dat hij de nodige problemen met de verschillende banden ervoer en dat hij daardoor niet echt het gevecht met Leclerc aan kon.

In de eerste ronde werd Verstappens teamgenoot Sergio Perez het slachtoffer van een fout van George Russell (Mercedes). Het leidde ertoe dat de Mexicaan na 26 ronden uitviel.

Voor de Spanjaard Carlos Sainz liep de race uit op een grote teleurstelling. Kort nadat hij de tweede plek van Max Verstappen had overgenomen stopte de krachtbron van zijn Ferrari er in de 57e ronde abrupt mee. Zijn auto vloog in brand en dat betekende nul punten voor de nummer vier in de WK-stand.

Aan het slot van de race kon Verstappen Leclerc niet meer in de problemen brengen, al was het wel nog even billenknijpen voor de Monegask. Hij klaagde over problemen met het gaspedaal en terugschakelen, maar slaagde er desondanks in als eerste over de finish te komen. Lewis Hamilton finishte met zijn Mercedes als derde.

Omdat Max Verstappen wel de snelste raceronde reed en Carlos Sainz een uitvalbeurt liet noteren bleef de schade ten opzichte van Ferrari beperkt. In de stand om het WK gaat Verstappen met 238 punten aan de leiding, 38 meer dan de naar de tweede plek opgeklommen Leclerc. Sergio Pérez staat derde met 151 punten.

Voor de zomerstop staan nog twee races op het programma: op 24 juli de Grand Prix van Frankrijk en op 31 juli de Grand Prix van Hongarije.