Fortuna Sittard en Chemelot gaan samenwerking aan

Foto: © Fortuna Sittard

Fortuna Sittard en Chemelot slaan de handen ineen via een partnership waarbij synergie het toverwoord is.

Dat meldt de club op zijn website. “De deal met Fortuna Sittard past goed bij de transitie van het chemiecluster van Chemelot om het allerbeste chemiepark in Europa te worden op het gebied van duurzaamheid, concurrentiekracht en veiligheid in samenwerking met onze omgeving”, stelt Executive Director Loek Radix van Chemelot. “Zo kunnen we samen trots zijn op wat we in Limburg presteren.”

Al geruime tijd lopen er gesprekken tussen de Limburgse eredivisionist en de chemiereus uit Sittard-Geleen. Telkens met open vizier en een heldere insteek: Chemelot integreren in het zakelijke netwerk van Fortuna Sittard binnen een constructie die past bij de fase waarin het immense concern zich momenteel bevindt.

In de aanloop naar het seizoen 2022-2023 monden de besprekingen uit in een vooraanstaand partnership. Aanvankelijk gebaseerd op hospitality en exposure, in de nabije toekomst evenzeer op innovatief en strategisch niveau. Daarnaast zetten beide partijen in het op het verbeteren van de leefbaarheid in de regio, vitaliteit en goed werkgeverschap voor de mensen op Chemelot.

Volgens directeur Ivo Pfennings is de deal met Chemelot veelzeggend voor de ontwikkeling die de club heeft doorgemaakt. “Vijf jaar geleden was het echt ondenkbaar geweest dat Chemelot zou instappen bij Fortuna Sittard, maar inmiddels slagen we er ook in de grootste namen uit de provincie te overtuigen om zich bij de club aan te sluiten. Dat is denk ik een groot compliment naar de hele organisatie toe. Ik zie dit als de aftrap van een duurzaam en strategisch partnership. We gaan samen ontzettend veel mooie dingen doen.”

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen