Reserves Fortuna Sittard spelen gelijk tegen beloftenploeg KV Mechelen

De reserves van Fortuna Sittard speelden woensdagmiddag een oefenwedstrijd tegen de beloftenploeg van KV Mechelen.

Op het sportcomplex van KFC Katelijne liet de Sittardse formatie zich in de slotminuten verrassen, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Sam Krawczyk maakte de treffer aan Sittardse zijde, nadat Fortuna eerder op gelijke hoogte was gekomen door een eigen doelpunt.

De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak. Zaïd Bafdili draaide zich na zeven minuten vrij en legde de bal vervolgens achter Ivor Pandur: 1-0. Daarna golfde het spel op en neer, zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk werden. Na de ingelaste drinkpauze halverwege de eerste helft opende Fortuna de jacht op de gelijkmaker. Deze kwam er uiteindelijk na ruim een half uur spelen. Een vrijetrap werd door Bryant Nieling richting goal gekopt, de inzet werd echter voor de doellijn nog aangeraakt door Kobe Bohets. De verdediger van KV Mechelen kreeg het doelpunt op zijn naam.

Ook in de tweede helft waren er amper grote kansen. Pandur reageerde nog goed op een vrijetrap, Mika Peters gaf de bal aan de andere kant van het veld te weinig vaart mee om deze over de keeper heen te leggen. Gescoord werd er pas weer aan het slot van de wedstrijd. Sam Krawczyk reageerde vijf minuten voor het laatste fluitsignaal adequaat op een bal van achteruit, verschalkte de Belgische doelman en zette Fortuna daarmee op een 2-1 voorsprong. Voldoende voor een overwinning was de late treffer echter niet, want in de extra tijd bepaalde Noé Rottiers de eindstand op 2-2.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Bryant Nieling, Roel Janssen, Rémy Vita, Vasilios Sourlis, Mika Peters, Mike van Beijnen, Iñigo Córdoba, Sam Krawczyk en Tunahan Tasci (44′ Tristan Schenkhuizen, 81′ Stijn Hogervorst).