Noodgedwongen sabbatical Geleense wielerbaan houdt voorlopig nog aan

Foto: © Wielerbaan Geleen

Michel van Dijke, baancommissaris van Wielerbaan Geleen, meldt dat er voorlopig nog geen trainingsritten plaatsvinden in sportpark Glanerbrook.

“De trainingen op de wielerbaan in Geleen zullen pas worden hervat nadat er nieuw asfalt is gelegd,” zo laat hij op Facebook weten. Hij ontkracht en passant geruchten dat hij gaat stoppen met zijn inzet voor de Geleense wielerbaan. “Ik zou het liefst vandaag nog alle activiteiten hervatten, maar vanwege de slechte staat van de wielerbaan en de voortdurende werkzaamheden rondom de kombochtenbaan ben ik genoodzaakt verdere activiteiten te annuleren. Het is momenteel niet verstandig om nog meer financiële middelen te investeren in de oude baan.”

Daarom heeft Van Dijke in samenspraak met Laco Glanerbrook besloten de wielersabbatical in Geleen voort te zetten tot er nieuw asfalt komt. In het voorjaar wordt Fietsplezier – fietsvaardigheidslessen voor jonge kinderen – in elk geval hervat in het park, maar het is nog onzeker wanneer de baantrainingen met volle kracht kunnen worden hervat.

Cookieinstellingen