Fortuna Sittard treft goed draaiend Feyenoord

Foto: SGN

De tegenstander van Fortuna Sittard in de dertigste ronde van de Eredivisiecompetitie is vanmiddag regerend landskampioen Feyenoord.

De kans dat de huidige nummer twee op de ranglijst – 12 punten achter PSV (dat een wedstrijd meer heeft gespeeld) de titel prolongeert is – rekenkundig – nog aanwezig, maar praktisch zo goed als uit beeld.

Desalniettemin draait Feyenoord momenteel gewoon goed. Vorig weekend ging Ajax in de Rotterdamse Kuip met de billen bloot; de Amsterdammers werden met een 6-0 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Nou is Ajax Ajax niet meer. Maar om tegen Feyenoord een puntje of meer te pakken zal Feyenoord het rustig aan moeten doen, tegelijkertijd een off-day moeten hebben en zal Fortuna Sittard 90 minuten lang met volle inzet, keihard werken en niet aflatende concentratie een topmiddag moeten hebben. We gaan het zien: de wedstrijd begint vanmiddag om 14:30 uur en wordt geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis.

Fortuna-coach Danny Buijs kan niet beschikken over de geschorste centrale verdediger Rodrigo Guth – hij incasseerde vorige week in de uitwedstrijd tegen FC Twente twee keer geel – en de geblesseerde middenvelder Arianit Ferati.

Fortuna Sittard treedt naar verwachting aan in de volgende opstelling: Michael Verrips, Ivo Pinto, Sadik Fofana, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks, Oguzhan Özyakup, Deroy Duarte, Ragnar Oratmangoen, Justin Lonwijk, Kaj Sierhuis en Iñigo Córdoba.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen