Esmee Bonsen en Jochem Kissels bereiken finale van Petzl NK Lead

Esmee Bonsen
Esmee Bonsen
Foto: NK Lead

Op het Nederlands Kampioenschap Lead nemen de beste twaalf klimmers uit de nationale competitie het tegen elkaar op.

Na een spannende kwalificatieronde strijden de beste zes klimmers om de titel in de finale. Ondanks hun jonge leeftijd wisten Esmee Bonsen en Jochem Kissels uit Sittard-Geleen door te dringen tot de finale.

Esmee Bonsen, die eerder al de nationale competitie won, werd al als kanshebber gezien. Dit keer moesten ook enkele selectieklimmers van het Nederlands (jeugd)team, die niet aan alle competitiewedstrijden hadden meegedaan, worden verslagen. In de finale hield Bonsen zich uitstekend staande en eindigde net naast het podium op de vierde plaats, achter Lynn van der Meer (Amsterdam, 1e), Noor Witte (Houten, 2e) en Tessa Robichon (Amsterdam, 3e).

Bij de mannen was er een verrassende prestatie van Jochem Kissels, die als 9e geplaatst was. Hij bereikte in de technische kwalificatieroute de vierde hoogte. In de finale lukte het hem helaas niet om een complexe pas onderin de route te maken, waardoor hij als zesde eindigde. De overwinning bij de mannen ging naar Luuk Spaargaren (Arnhem), gevolgd door de broers Mark en Paul Brand (Amsterdam), die respectievelijk tweede en derde werden.

Bente Schiffeleers uit Sittard deed eveneens mee bij de vrouwen. Helaas maakte zij in de kwalificatieroute een inschattingsfout, waardoor ze de finale net miste en als achtste eindigde.

Hoe komt het dat deze jongelingen het al zo goed doen bij de volwassenen? Paul Lahaye, hoofdtrainer van het TOC (Talent OpleidingsCentrum) Limburg, waar Jochem en Bente trainen: “Naast het aanwezige talent van deze jeugdige klimmers, beschikken we in Limburg ook over uitstekende faciliteiten en een goed talentontwikkelingsprogramma. Daarmee kunnen we ze breed trainen, opleiden en voorbereiden op de landelijke competitie.”

Komend weekend vindt in de thuishal van de drie klimmers, Ivy Climbing in Sittard, de tweede wedstrijd van de nationale jeugdcompetitie plaats. Esmee Bonsen, Jochem Kissels en Bente Schiffeleers zullen daar wederom in actie komen.

Cookieinstellingen