Fortuna Sittard verliest van N.E.C. Nijmegen

31 aug , 20:50 Sport
fortuna nec nijmegen
Fortuna Sittard is er vanavond niet in geslaagd om een derde opeenvolgende competitieoverwinning te behalen. De ploeg verloor vanavond in eigen huis met 0-3 verloren van N.E.C. Nijmegen.
In de eerste helft was het N.E.C. dat de lakens uitdeelde. De Nijmegenaren waren feller in de duels, steeds iets eerder bij de bal en legden verzorgd voetbal op de mat. Fortuna kon daar slechts bar weinig tegenoverstellen. De gasten gingen door treffers van Ogawa en González dan ook volkomen verdiend met een 0-2 stand aan de thee. Het leidde ertoe dat Fortuna-coach Danny Buijs in de rust besloot te gaan wisselen. Hij bracht Samuel Bastien in voor de onzichtbare Josip Mitrovic en Shawn Adewoye moest plaatsmaken voor Syb van Ottele.
Na rust lag het spel enige tijd stil omdat een van de doelnetten stuk was en moest worden gerepareerd. Vervolgens ging Fortuna nadrukkelijk op jacht naar de aansluitingstreffer en kwam in de beginfase van de tweede helft een paar keer gevaarlijk voor het Nijmeegse doel. In de 68e minuut bracht Buijs aanvaller Ante Erceg binnen de lijnen voor Laureintz Rosier. Fortuna was in de tweede helft beduidend beter dan in de eerste, maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden. In de slotfase profiteerde Ouaissa met een counter van de ruimte en bracht de score op 0-3.
Opstelling Fortuna Sittard: Mattijs Branderhorst, Ivo Pinto, Shawn Adewoye (46' Syb van Ottele), Rodrigo Guth, Mitchell Dijks (82' Jasper Dahlhaus), Laureintz Rosier (68' Ante Erceg), Ryan Fosso, Josip Mitrovic (46' Samuel Bastien), Kristoffer Peterson, Makan Aïko en Alen Halilovic (82' Milan Robberechts).
Scheidsrechter Jeroen Manschot trok geel voor Makan Aïko van Fortuna Sittard.
Komend weekend is er geen competitie in verband met landenwedstrijden. Op woensdag 4 september oefent Fortuna Sittard op het veld van Eindse Boys in Nederweert-Eind tegen TOP Oss.
De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 14 september uit tegen NAC Breda.