Fortuna Sittard-Feyenoord mogelijk laatste wedstrijd van het seizoen

Foto: SGN

De KNVB wil het resterende competitieprogramma van de eredivisie wijzigen. Speelronde 33 wordt als het aan de bond ligt niet op 28 april gespeeld, maar op woensdag 15 mei, drie dagen na de op 12 mei geplande 34e speelronde.

De omzetting is nodig omdat Ajax de halve finale van de Champions League heeft bereikt. De Amsterdammers spelen op dinsdag 30 april eerst uit tegen het Londense Tottenham Hotspur en een week later, op dinsdag 7 mei, wordt in Amsterdam de return gespeeld.

Omdat er altijd 2 dagen rust tussen twee wedstrijden moeten zitten, en omdat in de eindfase van de competitie de laatste twee wedstrijden altijd door alle clubs op dezelfde dag en tijd moeten worden gespeeld, wil de KNVB alle wedstrijden van de 33e speelronde verplaatsen van zondag 28 april 14:30 uur naar woensdag 15 mei 19:30 uur. Andere data zijn volgens de KNVB niet haalbaar.

De clubs zijn bereid om aan het voorstel van de bond mee te werken, maar zullen voordat zij kunnen instemmen eerst moeten overleggen met de lokale autoriteiten.

Als het plan van de KNVB doorgaat sluit Fortuna Sittard het seizoen af met een thuisduel tegen Feyenoord.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen