Fortuna Sittard begonnen met voorbereiding nieuw seizoen Eredivisie

Eerste training 2019 op veld Walburgia
Eerste training 2019 op veld Walburgia
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het geduld van de fans van Fortuna Sittard die getuige wilden zijn van de eerste training ter voorbereiding op het nieuwe seizoen werd zaterdagochtend nog even op de proef gesteld.

Eerste training Fortuna Sittard in Ohé en Laak
Kristof Aelbrecht, Kevin Hofland en Sjors Ultee

Fortuna Sittard zou de eerste training om 10:00 uur starten op het terrein van Walburgia in Ohé en Laak. En net toen de fans zich begonnen af te vragen of er soms een kink in de kabel was gekomen – het was inmiddels 10:20 uur – reden de nieuwe hoofdcoach Sjors Ultee, Kevin Hofland c.s. het terrein op, al snel gevolgd door een kleine 20 selectiespelers, waaronder de vrijdag gecontracteerde Fin Partik Raitanen en de Belg Adnan Ugur. Ook Kai Heerings was nog van de partij. Hij houdt bij Fortuna Sittard – in afwachting van een andere club – zijn conditie op peil. Er werd duidelijk met plezier getraind.

Onder het twintigtal dat vandaag voor het eerst na de vakantieperiode de kicksen weer onder bond bevonden zich ook twee proefspelers: de 24-jarige linksbenige centrale verdediger Grégoire Amiot en de 20-jarige linksbuiten Jacky Donkor. De Ghanese Belg Donkor speelde afgelopen seizoen voor KSC Lokeren U21. Fransman Amiot kwam uit voor Bourg-en-Bresse Pérones 01, een club op het derde niveau in Frankrijk.

Aanstaande woensdag speelt Fortuna Sittard om 19:00 uur het eerste oefenduel tegen VV Sittard op Sportpark De Kroa aan de Bradleystraat in Sittard.

Eerste training Fortuna Sittard in Ohé en Laak

 

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen