Burak Yilmaz gepresenteerd door Fortuna Sittard

Foto: screenshot

Fortuna Sittard heeft vandaag de Turkse topspeler Burak Yilmaz gepresenteerd tijdens een persconferentie.

Isitan Gün sprak van een geweldige dag voor Fortuna Sittard en is uiteraard zeer trots op de spraakmakende transfer van een internationaal bekende topspeler naar zijn club. Ook Atilla Aytekin van gamebedrijf Azerion en medeaandeelhouder van de club liet weten trots te zijn op de komst van Yilmaz. Volgens Aytekin past hij prima bij de club, niet alleen op basis van zijn voetbalkwaliteiten, maar ook vanwege zijn persoonlijkheid en leiderschapskwaliteiten.

De 36-jarige goalgetter hoopt zelf ook bij Fortuna Sittard veel aan scoren toe te komen en noemde de stap naar Fortuna Sittard als een belangrijke voor zijn verdere carrière. Hij tekende een contract dat hem voor vijf jaar aan de club verbindt. De eerste twee jaar zal hij actief zijn als speler, daarna wordt gedacht aan een andere rol binnen de club. Hoe die er precies uit komt te zien wordt dan bepaald.

In antwoord op de vraag hoe hij dacht over het in vergelijking met de stadions van zijn vorige clubs nogal bescheiden stadion van Fortuna Sittard zei hij “Het publiek zit erg dicht op het veld. Dit soort stadions is gevaarlijk. Voor de tegenstander, bedoel ik dan.” Yilmaz verwacht ook dat veel Turkse fans de weg naar het stadion zullen weten te vinden.

Yilmaz tekende in 2020 bij het Franse Lille OSC en werd dat jaar met zijn club kampioen van Frankrijk. Om vervolgens al te hoge verwachtingen bij Fortuna Sittard enigszins te relativeren: “Er zijn natuurlijk grenzen. We moeten wel met beide benen op de grond blijven staan.”

Kijk hieronder de livestream van de presentatie terug.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen