35 jaar Mengelers Suzuki: ‘Wij zijn eigenwijs en maatschappelijk’

Foto: Suzuki Mengelers

Mengelers Suzuki viert vandaag, donderdag 10 oktober 2019 officieel haar 35-jarige Suzuki dealerschap.

Het merk is en blijft eigenwijs. En dat is maar goed ook, volgens het bevlogen Mengelers Suzuki team.

Suzuki is een merk waar je verliefd op moet worden

“Suzuki is als merk eigenwijs, daarmee maken wij het verschil”, glimlacht Jean-Paul Sevriens, verkoper én al vele jaren een van de bekende gezichten bij Mengelers Suzuki. “Onze importeur houdt vast aan kleinere dealers. Zij zien ons als lokale helden, die weten wat in de regio speelt. De laatste jaren geven we flink gas met modellen als de Swift, Vitara, Ignis en de Jimny. Hiermee spreken we een bredere doelgroep aan. Bovendien heeft Suzuki het minste uitval in vergelijking met andere merken, wat ons het betrouwbaarste merk maakt. Suzuki is een merk waar je verliefd op wordt.”

Tevreden klanten

Klanten mogen bij Mengelers Suzuki rekenen op een persoonlijke benadering. “We Whatsappen geregeld met onze klanten. Van ‘Hoe zet ik mijn klokje weer goed?’ tot ‘Morgen krijgt u uw nieuwe auto’. Op elke online vraag proberen wij binnen zes minuten te reageren. Onze actieve benadering zie je terug in de klanttevredenheid. Van de 100 dealers staan we qua sales op nummer 12. Voor after sales zijn we nummer 14 van de 140.”

Loempia’s bakken

Voor after sales zijn Maurice Gelissen en Rick Maassen de gezichten achter de receptie. Maurice: “Ik ben bij Mengelers begonnen in de werkplaats en daarna als chef werkplaats bij Suzuki aan de slag gegaan. Doordat ik een technische achtergrond heb, voorkom ik veel problemen voordat de monteur is begonnen. Dat werkt efficiënt.” Jean-Paul: “Onze klanten willen altijd Maurice spreken.” Maurice: “Klanten waarderen onze eerlijke aanpak. De sfeer is gewoon goed. Zo heeft een klant ooit loempia’s in de werkplaats staan bakken om ons te bedanken. Op onze jaarlijkse wintercheckdag komen honderden klanten af. Is er een wachtrij, dan staan zij geduldig en lachend te wachten met een bakje erwtensoep en vertellen de mooiste verhalen over hun auto.”

Wist u dat…

… Mengelers Suzuki ambassadeur is van de Save the Rhino club en Suzuki van iedere verkochte auto een bijdrage hieraan geeft?

Reacties