Tien jaar Meds: "Het was een superfeest"

12 nov 2012, 11:34 Zakennieuws
b7uqfqktam1py7g799f80z403 188330

Sittard-Geleen, 12-11-2012 | Meds: wie er weleens gegeten heeft kent hem vast wel: Jacco Walraven, Zeeuwse Limburger, chef en eigenaar van het bekende restaurant aan de Sittardse Markt.

Sittard-Geleen, 12-11-2012 | Meds: wie er weleens gegeten heeft kent hem vast wel: Jacco Walraven, Zeeuwse Limburger, chef en eigenaar van het bekende restaurant aan de Sittardse Markt.

Hoe komt een jongen van de Zeeuwse klei nou in vredesnaam in Sittard terecht? "Jacco heeft zijn opleiding hier in de regio gehad en daarna een tijd gewerkt in de keuken van Le Diligence in Beek, waar destijds meesterkok Ber Smeets de scepter zwaaide. Daarna kwam hij terecht bij Pirandello onder chef Hub Biro. In die tijd werkte ik daar ook." Aan het woord is Lisanne Gijsen, 'ein richtig Zittesj maedje' en Jacco's partner.

In 1995 is Jacco, samen met broer Martin, een winkel begonnen in Italiaanse producten en olijfolies. In het pand aan de Paardestraat ontstond toen al snel het idee om een restaurant te beginnen, en daarmee was Walraven's een feit. Tien jaar geleden deed zich de gelegenheid voor om het mooie pand van Dols aan de Markt te betrekken en met een iets gewijzigde formule, maar nog steeds volop aandacht voor de mediterrane keuken, werd Meds de opvolger van Walraven's.

Afgelopen vrijdag en zaterdag werd Meds tiende verjaardag uitbundig gevierd met twee feestavonden, waar de gasten tegen een sympathieke all in prijs vanaf 20.00 uur 's avonds tot in de heel kleine uurtjes in de watten werden gelegd met een grote verscheidenheid aan kleine gerechten, goede wijnen en veel swingende live muziek.

Een deel van de opbrengst van de feestavond gaat naar de Speelgoedbank in Geleen. Daarnaast heeft Walraven zo'n 150 cadeautjes geschonken aan de Speelgoedbank, met als extra in één daarvan een tegoedbon voor de Efteling.