OCI Nitrogen beste leerbedrijf en praktijkopleider van Limburg 2018

Foto: © Limburgcrossborders

De kunstmestfabrieken van OCI Nitrogen in Geleen zijn dinsdag uitgeroepen tot beste leerbedrijf en praktijkopleider van Limburg (Sector Techniek en Gebouwde Omgeving).

Daarnaast is OCI Nitrogen genomineerd als beste leerbedrijf en praktijkopleider van Nederland 2018.

Voor de 500.000 mbo-studenten in ons land is het leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang van leren in de praktijk als onmisbaar onderdeel van de opleiding te onderstrepen, heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld.

Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs. Elk jaar is het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) op zoek naar het beste leerbedrijf van Nederland met als doel leerbedrijven te stimuleren hun opleidingsbeleid uit te dragen en te versterken. Op 17 juli heeft het SBB bekend gemaakt dat de kunstmestfabrieken van OCI Nitrogen op Chemelot als beste leerbedrijf en praktijkopleider van Limburg 2018 uit de bus is gekomen (Sector Techniek en Gebouwde Omgeving).

Daarnaast is OCI Nitrogen genomineerd om mee te dingen naar de titel het beste leerbedrijf en praktijkopleider van Nederland. De landelijke winnaars worden in september en november bekend gemaakt.

Reacties