Gioia Aru ontwierp de Kindercarnavalsposter 2019 van Sittard-Geleen

Gioa Aru, Marij Heijligers en wethouder Jos Bessems
Gioa Aru, Marij Heijligers en wethouder Jos Bessems
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op een zonovergoten schoolplein van basisschool (groepen 7 en 8) Loedoes verzamelden zich vrijdagmiddag een aantal carnavalshoogheden uit Sittard-Geleen om de presentatie bij te wonen van de leukste Kindercarnavalsposter van Sittard-Geleen.

Dit jaar werd de schooljeugd van alle basisscholen in heel Sittard-Geleen voor het derde jaar op rij uitgedaagd om een leuk, bont en carnavalesk ontwerp voor de Kindercarnavalsposter te maken. Er deden dit jaar weer meer scholen aan deze leuke opdracht mee. De kinderen van elke deelnemende school hadden uit de door hun school gemaakte ontwerpen er drie gekozen om naar de jury te sturen en die zag zich voor de lastige taak gesteld om uit de ruim 60 inzendingen er één te kiezen. Er waren namelijk heel veel schitterende ontwerpen binnengekomen en de als leukste uitgekozen poster werd dan ook met een kleine meerderheid van stemmen gekozen. Drie leerlingen van andere scholen krijgen daarom een eervolle vermelding. Wie dat zijn maakt de Limbrichtse kunstenares Marij Heijligers, die het posterproject begeleidde, aanstaande maandag bekend.

De leukste poster werd gemaakt door Gioia Aru uit groep 8a van basisschool Loedoes. Ze ontving daarvoor uit handen van wethouder Jos Bessems een fraaie oorkonde en werd ook nog eens onderscheiden met carnavalsordes door de prinsen van de Flaarisse van Gelaen, de Doale van Lömmerich en de Marotte van Zitterd. Haar vrolijke en kleurrijke ontwerp is in een oplage van 10.000 stuks gedrukt op A2 formaat.

Alle door de jury beoordeelde ontwerpen zijn nog tot 6 maart aanstaande te bewonderen bij De Domijnen in de grote entreehal van Ligne.

De Kindercarnavalsposter is tot stand gekomen op initiatief van Marij Heijligers en buro046 en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Sittard-Geleen, cultuurbedrijf De Domijnen en de Verfzaak. De poster is gratis af te halen bij bibliotheek De Domijnen in Sittard (Ligne) en de leeswinkels in Born en Geleen en bij onderstaande adressen:

  • VVV Limburg Winkel Sittard, Kritzraedthuis, Rosmolenstraat 2, Sittard
  • Café Salden, Platz 9, 6141 AT Limbricht
  • Café Amadeus, Markt 34, 6161 GJ Geleen
  • Marottewinkel (Van Neer Eyckeler), Brandstraat 11-15, 6131 CS Sittard
  • DIO Oukouk, Houbeneindstraat 15, 6151 CP Munstergeleen
  • Hendriks Carnaval, Rijksweg Noord 22 6131 CH, Sittard
  • Broodje Bruin, Parkweg 48, 6121 HV Born

Cookieinstellingen