Tiende Groove Garden Outdoor

Foto:

Dit jaar vindt het inmiddels wijd en zijd bekende Groove Garden Festival voor de tiende keer plaats. Op 17 en 18 mei vormt het voormalige CIOS-terrein aan de Sportcentrumlaan in Sittard het decor voor het feest waar duizenden feestgangers twee dagen lang naar hartenlust uit hun bol kunnen gaan.

Ooit begonnen als een feest in de Jardin d’Isabelle – zeg maar de achtertuin van De Buren – is het feest jaarlijks in omvang gegroeid en bezoeken inmiddels vele duizenden het festivalterrein aan de Sportcentrumlaan.
Vorig jaar was het terrein van zwembad de Hateboer de plaats van handeling, dit jaar is dat ietsje verderop op het voormalige CIOS-terrein (honkbalvelden), waar nog meer ruimte voorhanden is.
Naast de grote Groove Garden mainstage zullen er nog een aantal andere podia zijn waarop door diverse partijen een aantal acts in verschillende stijlen worden gepresenteerd. 
Mede-organisator Danny Pisters verwacht dit jaar extra bezoek, want een tiende editie mag natuurlijk wat extra aandacht krijgen. Daarvoor zette de organisatie een early-bird ticketactie op (dagticket voor 10 euro ex. fee), waarmee in geen tijd 5000 tickets werden verkocht.
Primeur: Hardstyle
Maar Groove Garden verwacht niet alleen meer publiek. “Vanuit diverse organisaties krijgen we dit jaar een aantal extra acts op het festival. Echt nieuw daarbij is dat er een grote tent komt waarin Hardstyle wordt gebracht,” zegt Pisters. (Hardstyle is volgens Wikipedia een muziekgenre dat overeenkomsten vertoont met hardcore en hardtrance. Het gemiddelde tempo ligt rond de 150 bpm.)
Tickets & info: www.groovegarden.nu
Cookieinstellingen