Zesde Zittesje Zeepkistenrace

Foto:

De zesde editie van de zonder meer altijd spectaculaire Zeepkistenrace Sittard wordt dit jaar gehouden op zondag 29 juni. De race is niet geschikt voor mensen die niet in een zelfgebouwde zeepkist hard bergaf durven te racen. De snelheid aan het einde van het parcours van de Kollenberg is afhankelijk van de zeepkist soms hoger dan 60km per uur en crashes zijn geen zeldzaamheid!

Programma
10.00 uur | Registratie zeepkisten
Alle zeepkisten zullen in het paddock gecontroleerd worden op hun veiligheid. Bij goedkeuring van de kist ontvang je het startnummer dat duidelijk zichtbaar bevestigd moet worden op de zeepkist. Let op! Voorkom dus teleurstelling en meld je team vooraf aan!
11.00 uur | Warming up sessie
Na controle is er de gelegenheid om tussen 11.00u en 12.00u testritten te maken. Daarna wordt het parcours gesloten en wordt gestart met de wedstrijden.
12.30 uur | Driver’s Parade
Voorafgaand aan de officiële start zullen alle coureurs zichzelf hun team en zeepkist aan het publiek presenteren. Wil je dus zien hoe creatief de verschillende teams zijn geweest en wat hun geheime tactiek is, mis dan vooral de Driver’s Parade niet!
13.00 uur| Aanvang Zeipkisten Race
Elk team zal 3 manches rijden. De snelste tijd uit deze manches is bepalend voor de einduitslag. Uiteraard kunt u daarbij weer genieten van het commentaar van onze enthousiaste verslaggevers Maurice Jessen en Roy Moerskofski.
18.00 uur | Live muziek & Prijsuitreiking
Rond 18.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. In zowel de junior- als seniorcategorie zijn er een 1e, 2e en 3e prijs te behalen  op basis van de neergezette tijd. Ook zijn er prijzen voor de meest originele zeepkist en het team met de meeste pech.
Cookieinstellingen