Besluitenlijst week 47 (17-11-2014) 

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Besluitenlijst van het College van Burgemeesters en Wethouders. Hieronder vindt u een overzicht van alle onderwerpen waarover het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen in week 47 een besluit heeft genomen. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook kan het voorkomen dat antwoorden op vragen van raadsleden (art. 37 reglement van orde) pas beschikbaar worden gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt.

Aanwijzen van dagen voor het houden van collectieve festiviteiten in 2015
Het college heeft voor 2015 de data aan-gewezen voor het houden van collectieve festiviteiten. Collectieve festiviteiten zijn feestelijke gebeurtenissen die in meerdere gelegenheden (meestal horecagelegenheden) tegelijkertijd worden gevierd, zoals carnaval, Koningsdag en kermissen. In de omgeving van die (horeca)gelegenheden mag tijdens deze feesten meer geluid worden geproduceerd dan normaal is toegestaan.
Informatie: Gerda Jongen / Els Vergoossen
Telefoon: 06-55418918 / 06-55418936
E-mail: [email protected] of [email protected]
Portefeuillehouder: burgemeester Sjraar Cox

Limburgse Bestuurdersdag 2015
Het college stemt ermee in om gastgemeente te zijn voor de Limburgse Bestuurdersdag 2015 en de hiermee samenvallende jaarvergadering van de VLG in 2015.
Informatie: Karlijn van der Graaf
Telefoon: 046-4778573
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: burgemeester Sjraar Cox

G32 Bestuurdersdag
Het college besluit om tijdens de G32 bestuurdersdag op 20 november a.s. het WMO-verdeelmodel ter discussie te stellen, in lijn met de besluitvorming hierover tijdens de BALV VNG van 17 november jl. Het college besluit tevens om tijdens deze G32 bestuurdersdag kenbaar te maken datSittard-Geleen de participatie in kennisinstelling Platform31 continueert tot en met 2018.
Verder besluit het college kennis te nemen van de ontwikkelingen rondom de Agenda Stad.
Informatie: Denis Crompvoets
Telefoon: 046-4778600
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: burgemeester Sjraar Cox

Tijdelijke huisvesting (top)sporters
Het college stemt in beginsel in met de tijdelijke huisvesting van (top) sporters met inbegrip van de daarbij behorende voorzieningen op een deel van de locatie Watersley tot uiterlijk 1 januari 2018.
Informatie: Roel Friesen
Telefoon: 046-4778615
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Noël Lebens

Ontwerpbestemmingsplan Nieuwbouw woning Dijk Grevenbicht
Het college stemt in met de nota van inspraak en vooroverleg en met het ontwerpbestemmingsplan “Nieuwbouw woning Dijk Grevenbicht”. Het ontwerpbestemmingsplan wordt ter inzage gelegd. De insprekers worden geïnformeerd over de nota van inspraak en vooroverleg en de tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan.
Informatie: Eric Evers
Telefoon: 046-4778678
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels

Uitwerking afspraken inzake garantstelling en social return voor het bedrijf QCP
In juni jl. besloot de gemeenteraad om de vestiging van het bedrijf QCP te ondersteunen middels een subsidie en een garantstelling. In vervolg op dat besluit zijn afspraken gemaakt rondom de social return. Het college gaat akkoord met de intentieverklaring “invulling randvoorwaarden vestigingssubsidie QCP” alsmede de garantieverklaring.
Informatie: Leo Burdorf
Telefoon: 06-55823129
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels

Inrichten digitaal Wijkportaal
Het college besluit de regionale zorg- en welzijnsaanbieders Levanto, Orbis, Vivantes, Pergamijn, SGL, Cicero Zorggroep, Daelzicht en PIW alsmede woningcorporatie ZOwonen een eenmalige subsidie van 123.000 euro te verlenen voor de ontwikkeling en inrichting van een virtueel wijkservicepunt: het Wijkportaal. Dit bedrag wordt bekostigd uit de voorziening maatschappelijke opvang.
Informatie: Jeu Renkens
Telefoon: 046-4777645
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Astrid Verblakt

Basisbenchmark Wmo 2014 en Klantonderzoek Wmo-voorzieningen 2014
Het college neemt kennis van de basisbenchmark en het klantonderzoek Wmo 2014 en besluit deze ter kennisgeving aan te bieden aan de gemeenteraad en de Wmo-raad.
Informatie: Wim Römkens
Telefoon: 046-4777824
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen

Cookieinstellingen