Besluitenlijst week 46 (10-11-2014) 

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Besluitenlijst van het College van Burgemeesters en Wethouders. Hieronder vindt u een overzicht van alle onderwerpen waarover het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen in week 46 een besluit heeft genomen. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook kan het voorkomen dat antwoorden op vragen van raadsleden (art. 37 reglement van orde) pas beschikbaar worden gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt.

Bijzondere Algemene Leden-vergadering VNG
Het college besluit om tijdens de Bijzondere Algemene Ledenvergadering van de VNG op 17 november a.s. in te stemmen met de voordracht van de leden voor VNG commissies en het VNG bestuur, het visietraject ‘Agenda Gemeenten 2020’, de ondersteuning door de VNG van de uitvoeringskracht van gemeenten, alsmede de dekking van de kosten hiervan uit het gemeentefonds.
Informatie: Denis Crompvoets
Telefoon: 046-4778600
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: burgemeester Sjraar Cox

Grondverwerving Sportzone Limburg
Binnen het project doorontwikkeling Sportzone Limburg zal de harde marktconsultatie uitwijzen of de gemaakte plannen voor sportzone fase 2.0 haalbaar zijn. In 2015 zal desgewenst een aanbesteding kunnen plaatsvinden. Gemeente en provincie hanteren als uitgangspunt hierbij dat bijgedragen kan worden aan initiële investeringen, maar dat de exploitatielasten niet voor rekening van overheden kunnen komen.
Informatie: Paula L’Ortye
Telefoon: 06 11179041
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Noël Lebens

Raadsvoorstel Actualisatie Zitterd Revisited
Het college stelt de raad voor in te stemmen met het document actualisatie Zitterd Revisited en de daarbij behorende gebiedskaart als richtinggevend kader. Verder vraagt het college de raad in te stemmen met de strekking/doelstelling van de actualisatie van Zitterd Revisited en te bepalen dat de integrale afweging over de inzet van gemeentelijke middelen voor de financiële doorvertaling van deze actualisatie bij de voorjaarsnota 2015 plaatsvindt.
Informatie: Thei Kitzen
Telefoon: 06-22426770
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Noël Lebens

Beleidskader Talentontwikkeling Cultuur 2015-2018
Het college stelt de raadscommissie CSSV, waaronder Cultuur voor de beleidskaders talentontwikkeling cultuur te bespreken en daarbij in te zetten op:

  1. Cultuureducatie in het primair onderwijs ten behoeve van oriëntatie en kennis.
  2. Een educatieve infrastructuur ten behoeve van verdieping.
  3. Talentscouting ten behoeve van het verder bekwamen en evt. begeleiden naar de top
  4. Bieden van podia.
  5. Gerichte communicatie in het kader van city branding.

Binnen cultuur wordt prioriteit gegeven aan talentontwikkeling in de volgende disciplines:

  • Muziek
  • Popmuziek
  • Theater
  • Media/creatieve industrie.

De raadscommissie wordt tevens voorgesteld aan te sluiten bij het Jeugdcultuurfonds om cultuur laagdrempelig en daarmee toegankelijk te maken voor kinderen uit gezinnen met minder draagkrachtige ouders.
Het voorgelegde kader wordt na behandeling in de raadscommissie CSSV en definitieve afstemming met onze partners in de stad vastgesteld door de raad om vervolgens in de uitvoering te worden geconcretiseerd.
Informatie: Jan Miltenburg
Telefoon: 046-4777602
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Noël Lebens

Actuele stand van zaken invordering privaatrechtelijke vorderingen
Het college neemt kennis van de stand van zaken met betrekking tot de openstaande privaat-rechtelijke vorderingen per oktober 2014. Daarnaast besluit het college de openstaande privaatrechtelijke vorderingen voor een bedrag van 19.762,67 euro oninbaar te verklaren.
Informatie: Loek Moling
Telefoon: 046-4778471
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels

Vragen ex artikel 37 RVO inzake ontbrekende veiligheidscamera’s Kampstraat en Professor Van Krevelenstraat
Het college heeft de vragen van de Fractie OPA / Raadsleden P. Veugen en J. Renet beantwoord inzake ontbrekende veiligheid-camera’s Kampstraat en Professor Van Krevelenstraat.
Informatie: Marga Plasier
Telefoon: 046-4778404
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels

Voorbereiding Raadsbehandeling
Het college stemt in met doorgeleiden van bijbehorend overzicht met beantwoording van de openstaande vragen / toezeggingen naar aanleiding van de commissiebehandeling respectievelijk beantwoording van de nagekomen technische vragen ter agendering in de raadsvergadering van 12/13 november 2014.
Informatie: Gerrie de Bruijn
Telefoon: 046-4778039
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels

Vragen ex artikel 37 RVO inzake gevaarlijke situatie Bronstraat te Born
Het college heeft de vragen van de Fractie GOB / Raadslid P. Verjans beantwoord inzake gevaarlijke situatie Bronstraat te Born.
Informatie: Paul Daudeij
Telefoon: 046-4778370
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen

Project Burgerhart
Het college besluit:

  1. Het AED burgernetwerk (resultaat van het project Burgerhart) gedurende de periode 1 januari 2014 tot en met 31 december 2018 te onderhouden.
  2. De opleidingen in deze periode te laten uitvoeren onder verantwoordelijkheid van AED Solutions.
  3. De coördinatie van de onderhoudsfase in het jaar 2014 te laten uitvoeren door AED Solutions en voor de periode 2015 tot en met 2018 meervoudig onderhands aan te besteden.
  4. In de kosten te voorzien door de inzet van 30.000 euro per jaar uit bestaande subsidiemiddelen (Gezondheid, Collectieve Preventie en Stadsdeelbudgetten) plus de inzet van het overschot over de periode 2009-2014 van 96.750 euro.
  5. In 2015 de Reanimatie-estafette Limburg weer in Sittard-Geleen te ontvangen. Het DaCapo College zal dan gastheer zijn. De hieraan verbonden kosten te betalen uit het onderhoudsbudget van het AED burgernetwerk.

Informatie: Jeu Renkens
Telefoon: 046-4777645
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen

Preventie en Handhavingsplan Jeugd, Alcohol en Omgeving Westelijke Mijnstreek 2015-2019
Het college besluit:

  1. In te stemmen met het doorleiden van het raadsvoorstel, waarmee de raad wordt voorgesteld het Preventie en handhavings-plan Jeugd, Alcohol en omgeving Westelijke Mijnstreek 2015-2019 vast te stellen.
  2. Een regionale werkgroep in te richten waarin OOV, Toezicht en Handhaving, Vergunningen en Volks-gezondheid zijn vertegenwoordigd.
  3. Op basis van het Preventie- en Handhavings-plan door de werkgroep een uitvoerings-programma 2015-2019 voor de regio Westelijke Mijnstreek te laten opstellen dat in februari 2015 zal worden vastgesteld door het college.

Informatie: Jeu Renkens
Telefoon: 046-4777645
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen

Cookieinstellingen