Lotte Walda wint Pinkpop Cover Contest 2014

Foto:

Op vrijdagochtend 30 mei 2014 maakte 3FM DJ Giel Beelen in zijn ochtendshow op 3FM de winnaar van de Pinkpop Cover Contest 2014 bekend. De jury, bestaande uit Pinkpop-directeur Jan Smeets, 3FM DJ Giel Beelen en Pinkpop 2014-artiest Jett Rebel, kozen voor de Limburgse Lotte Walda (16 jaar). 

Zij mag als gast het hele weekend naar Pinkpop, krijgt een backstagetour waarbij ze een kijkje achter de schermen mag nemen bij Pinkpop 2014 en ze mag optreden tijdens de Best of Tour van Kunstbende.  
De jury over Lotte Walda
Lotte (16 jaar, Heerlen) zit al vanaf haar elfde jaar op zangles. Sinds kort begeleidt ze zichzelf op gitaar. Na dit schooljaar wil ze graag Kunst, Theater & Media studeren aan het Arcus College. Muziek is haar passie en ze is er veel mee bezig. Lotte stuurde voor de Pinkpop Cover Contest een cover van Chef’Special in: In Your Arms. 
Beluister hieronder haar cover.
 
De jury was zeer enthousiast over deze cover en vond dat Lotte een zuivere stem heeft. Giel Beelen raadde haar aan vooral haar gitaar mee te nemen tijdens de backstagetour op Pinkpop. 
Pinkpop Cover Contest
Voor de tweede keer hebben Pinkpop en Kunstbende de Pinkpop Cover Contest georganiseerd. De eerste keer was in 2013. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar werden dit jaar uitgedaagd om een nummer van een zanger(es) of band van Pinkpop 2014 te coveren en een video-opname daarvan te plaatsen op www.kunstbende.tv. De jury van 2014, bestaande uit Pinkpop-directeur Jan Smeets, 3FM-DJ Giel Beelen en Pinkpop 2014-artiest Jett Rebel, beoordeelde alle inzendingen. In totaal kende de wedstrijd maar liefst 144 inzendingen van bands, singer-songwriters en dj’s uit het hele land.
Over Kunstbende 
Kunstbende is dè landelijke wedstrijd voor jong creatief talent tussen de 13 en 18 jaar oud. Jongeren door heel Nederland kunnen deelnemen in acht verschillende categorieën: Muziek, DJ, Dans, Expo, Film & Animatie, Fashion, Theater & Performance en Taal. In totaal schreven in Limburg 536 jongeren zich in voor de wedstrijd. Kunstbende bereikte in Limburg veruit de meeste deelnemers ten op zichten van andere provincies in Nederland. Landelijk schreven meer dan 3500 jongeren zich in voor Kunstbende 2014. Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door Buro Pinkpop.
Cookieinstellingen