DNA niet blij met agendering Ondernemingsplan Cultuurbedrijf

Het college van B&W heeft voor de komende raadsvergadering van 25 september het ‘Ondernemingsplan Cultuurbedrijf en ontvlechting gemeentelijke organisatieonderdelen cultuur’ op de agenda gezet.

Fractievoorzitter Math Nijsten van DNA is het daar niet mee eens en noemt de agendering in een brief aan burgemeester Cox een ‘onaangename verrassing’.
  
Nijsten: “Het college verlangt van de raads- en commissieleden dat binnen een week tijd tot een standpuntbepaling wordt gekomen. Een standpuntbepaling voor een zo belangrijk onderwerp dat het culturele spectrum van onze stad raakt en grote consequenties heeft voor eenieder die kunst en cultuur in al zijn facetten een warm hart toedraagt. Dit vereist een besluitvormingsproces dat zodanige waarborgen bevat dat zorgvuldigheid, overdenking en consultatie van het culturele veld, sponsoren en anderen mogelijk is. Deze consequenties van het plan zullen over een grote breedte merkbaar zijn en te complex om in een zo korte periode te overzien. Denk hierbij aan de organisatorische en financiële consequenties, de mate waarin rekening is gehouden met lessen uit de recente ervaringen bij fusie van culturele instellingen in andere steden, de impact op de culturele dynamiek en draagvlak van de operatie bij de bevolking, bedrijfsleven, etc. Kortom, dit omvangrijke plan vraagt meer dan de nu gereserveerde tijd en beschikbare input.”
DNA geeft in het schrijven verder aan dat het college van B&W op geen enkele wijze in de door B&W zelf vastgestelde planning voor 2014 melding heeft gemaakt dat er besluitvorming plaats zou vinden over het Cultuurbedrijf. Daardoor heeft DNA zich niet op enig debat over dit onderwerp kunnen voorbereiden.
Nijsten wil graag nog voor aanstaand weekend een reactie van de burgemeester ontvangen.
Cookieinstellingen