De Baandert heeft zijn kunstkabouter

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op het grasveld aan de Johan Dautzenbergstraat in Sittard, waar lang geleden Speeltuin De Baandert gevestigd was, staat sinds vrijdagmiddag een kolossale kabouter.

Kunstenaar Bas de Wit tekende voor het vijf meter hoge, uit polyester vervaardigde kunstwerk. Het beeld werd onthuld door Noël Lebens – wethouder van cultuur, Jo Porankiewicz – voorzitter van het wijkplatform en de kinderen van basisschool de Baandert.
De gemeente heeft 20.000 euro beschikbaar gesteld voor het project. Het kunstwerk is in de Baandert geplaatst omdat die buurt als enige wijk in de stad nog geen eigen kunstwerk had. De selectie van de kunstenaar en het ontwerp is een proces waarbij de hele buurt via het wijkplatform betrokken is geweest.
Het kunstwerk heeft nog geen naam, maar er zijn al vele tientallen suggesties van de kinderen van de basisschool ontvangen. En ook de buurtbewoners zijn uitgenodigd om voorstellen in te dienen.
De kinderen vinden het beeld allemaal geweldig, maar niet iedereen is er blij mee. Een oudere buurtbewoonster die naar de onthulling kwam kijken vond het beeld minder mooi. “Nou kijk ik vanuit mijn woonkamer de hele dag tegen dat gedrocht aan.” Smaken verschillen.
Cookieinstellingen