Feestelijke heropening Stadsschouwburg op 12 oktober

Grote zaal
Grote zaal
Foto: Schouwburg De Domijnen

De opgeknapte Stadsschouwburg wordt op zondag 12 oktober aanstaande feestelijk heropend door cultuurwethouder Noël Lebens, samen met Inèz Derksen, artistiek directeur van Het Laagland, en Pierre Gorissen, directeur van de Stadsschouwburg. 

De Stadsschouwburg Sittard-Geleen heeft tijdens de voorbije zomermaanden een ware metamorfose ondergaan. 
De Grote zaal heeft een complete facelift gekregen met nieuwe stoelen, vloerbedekking en schilderwerk. Het aantal stoelen is iets kleiner geworden, en de rijen zijn nu alleen nog toegankelijk vanaf de zijkanten van de zaal, de twee middenpaden zijn verdwenen.
In de voormalige Glazen zaal/Foyer op de eerste verdieping zijn een prachtige ‘platte’ Kleine zaal en een ontvangst-/congreszaal, de Charles Eyckzaal, gecreëerd.
In het souterrain zijn twee studio’s plus een café-corner opgetuigd voor, onder andere, theaterwerkplaatsactiviteiten van de nieuwe medebewoner; theatergezelschap Het Laagland, maar ook voor feesten en evenementen. 
Achter de coulissen is er voor Het Laagland in de schouwburg ook nog kantoor- en verblijfsruimte gerealiseerd. Een nieuw plan en een jeugdige uitstraling zijn dan ook het resultaat van deze ingrijpende, in een zeer kort tijdsbestek, gerealiseerde verbouwing, met als gevolg dat de Stadsschouwburg dit decennium met allure kan volmaken!
Open dag
De Stadsschouwburg zet op zondag 12 oktober de deuren wijd open: iedereen is tussen 15:00 uur en 19:00 uur van harte welkom om onder het genot van een drankje zelf het resultaat te komen bekijken en te genieten van diverse (gratis) optredens in de verschillende zalen. 
Uiteraard geeft Het Laagland een aantal sneak previews, vooruitlopend op de Fantastische Familieweek die in de herfstvakantie (van 18 tot 25 oktober aanstaande) in de Stadsschouwburg zal plaatsvinden. Barokensemble Ad Mosam brengt werk van Georg Fredric Händel ten gehore. Ook zijn er optredens van onder andere de jonge band Sunsofa met funky en groovy eigen werk; The Daddies, dé grote verrassing en winnaars van de RTL show Everybody Dance Now; en de Legendary Allstar RBR Bigband Sensation.
Meer informatie
Stadsschouwburg Sittard-Geleen
Telefoon: 046 452 44 00
Cookieinstellingen