Parcours Wheels-Event had geen vergunning

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Naar aanleiding van de voor het publiek onveilige situatie langs het parcours dat tijdens het Wheels-Event op de Geleense Annastraat was ingericht heeft het CDA een aantal vragen aan het college van B&W gesteld.

Het Wheels-Event vond dit jaar op 3 augustus tegelijkertijd plaats met de jaarlijkse Oldtimerparade. De gemeente bleek niet op de hoogte van de activiteiten op de Anastraat. Daar werden onder meer demonstraties gegeven met mini-bikes. In de vergunningaanvraag was deze activiteit niet opgenomen. “Er is dan ook geen toestemming voor verleend, noch zijn er voorschriften over opgenomen in de verleende evenementenvergunning van 8 juli 2014 (verzonden 9 juli 2014)”, aldus de gemeente. 
Er is dan ook geen inschatting gemaakt van de maatregelen die hadden moeten worden getroffen om de veiligheid van de bezoekers aan het evenement te waarborgen. Een dergelijke inschatting wordt normaliter gemaakt in overleg met de organisator van het evenement en brandweer en politie.
De organisator van het Wheels-Event is aangesproken op het feit dat er een activiteit heeft plaatsgevonden zonder dat daar vergunning voor is verleend.
Cookieinstellingen