Veiligheidstips op de markten tijdens de Week van de Veiligheid

Foto:

Brandweer, politie en gemeente geven tijdens de weekmarkten van Sittard (9 oktober) en Geleen (11 oktober) uitleg over verschillende veiligheidsthema’s. Dat gebeurt vanuit een door de Brandweer Zuid-Limburg geplaatste voorlichtingscontainer. 

Iedereen kan bij de container terecht voor vragen en tips over onder andere brandveiligheid, inbraakpreventie, het tegengaan van hennepteelt, voorbereiding op incidenten en rampen, veilig uitgaan en het tegengaan van fietsdiefstal.
 
Bij de voorlichtingscontainer zijn ook medewerkers van politie en Enexis aanwezig om uitleg te geven over de gevaren van hennepteelt en aandacht te vragen voor het melden van verdachte situaties. De voorlichtingscontainer staat op de donderdagmarkt op 9 oktober van 08:00 tot 14:00 uur op de Helstraat in Sittard en tijdens de zaterdagmarkt in Geleen van 09:00 tot 14:00 uur op de Markt bij de parkeergarage.
 
Week van de Veiligheid 
De donkere wintermaanden zijn het aangewezen moment om aandacht voor veiligheid te vragen. De ervaring leert dat juist in deze maanden criminaliteit en onveiligheid toeneemt. Daarom is landelijk de Week van de Veiligheid in het leven geroepen. Van 6 tot en met 12 oktober wordt op tal van plaatsen voor verschillende doelgroepen aandacht gevraagd voor veiligheid. 
Daarnaast worden jaarlijks in de maand oktober de brandpreventieweken georganiseerd met dit jaar als thema Wat doe jij bij brand?
 
De gemeente Sittard-Geleen haakt in op deze landelijke Week van de veiligheid en geeft inwoners preventietips over verschillende veiligheidszaken. Mocht u niet in de gelegenheid zijn een bezoek te brengen aan de preventiecontainer, dan kunt u ook terecht op www.sittard-geleen.nl/veiligheid.
Cookieinstellingen